Crochet - squares · Crochet Blankets · Virkat - Filtar · Virkat - rutor

Ethereal blanket

English below.

Hej!
Denna filt började som en bebisvariant i Scheepjes Eliza då en av mina barndomsvänner snart ska få en liten tjej. Klart jag var överlycklig över att få frågan att skapa något till den lilla. Jag valde Eliza just för att det är så mjukt, dessutom värmer det något otroligt bra vilket passar en liten höst-bebis. Filten mäter ca 65 x 65 cm och är virkad med nål 5,0 mm där 1 nystan av vardera färg gick åt.

Filten virkas i ett mönster där sicksack och ränder blandas i en fyrkantig form och storleken går enkelt att justera efter de mått du önskar. Dessutom kan du enkelt göra mindre fyrkanter/mormorsrutor att sammanfoga för ett helt nytt utseende. 

Eftersom jag inte nöjde mig med bara en bebisstorlek av filten gjorde jag även en större variant i Svarta Fårets Freja som mäter 95 x 95 cm och är virkad med nål 4,5 mm och då gick det åt 4 nystan av respektive färg, förutom beige där 3 nystan gick åt. 

Mönstret har blivit provvirkat av två duktiga virkerskor, Tine Jensen skapade en bebisvariant i Pingouins Arlequin Pastel som uppmätte 60 x 60 cm med virknål 5,0 mm och då gick det åt 6 nystan. Paulina Smith Maraboli skapade en junoirvariant med lokalt garn i bruna toner. 


Delar du ditt alster på sociala medier tagga gärna din/dina bilder med #etherealblanket, #etherealsquare, #etherealpattern & #mydiyse så jag kan ta del av det du skapar ♥

Om du gillar min design, skulle jag bli jätteglad om du bjuder mig på en kopp kaffe 

I mönstret finner du mängder av bilder bland annat visas de första varven med bild, maskantal efter varje varv, maskbeskrivningar med bilder samt ett bonusmönster där du får instruktioner till att skapa en #etherealhexagon.

Köp Ethereal mönstret här ✦
Köp Scheepjes Eliza här ✦
Köp Svarta Fårets Freja här ✦
Köp Pingouin Arlequin här ✦


Hi!
This blanket started out as a babysized blanket in Scheepjes Eliza since one of my oldest friends is expecting a little girl. Ofcourse I just had to make something for her! I choosed Eliza because it’s sooo soft and also keeps the baby warm underneath which is perfect for a little fall-baby. The blanket measure approximately 65 x 65 cm and is made with hooksize 5,0 mm where 1 skein of each color was used.

The blanket crochets in a pattern where chevron and stripes blend together in a squared shape. The size is easy to make both smaller and bigger after what you prefer, and you can also make smaller squares/grannysquares to join together for a whole new look.

Since I didn’t settle with just a babysize I made a bigger one with Swedish yarn Svarta Fårets Freja (100 % acrylic) that measures 95 x 95 cm and is made with hooksize 4,5 mm where 4 skeins of each color was used except for the beige one where 3 skeins was used. 

The pattern has been tested by two amazing crocheters, Tine Jensen made a baby sized blanket in Pingouins Arlequin Pastel that measured 60 x 60 cm with hooksize 5,0 mm and used 6 skeins. Paulina Smith Maraboli made a junoir sized blanket in local yarn in beautiful brown tones.


If you share your work on social media please hashtag your pictures with #etherealblanket, #etherealsquare, #etherealpattern & #mydiyse so I can see what you made ♥

If you like my design, I would be so happy if you’d like to buy me a cup of coffee

In the pattern you’ll find lots of pictures, for example the first rounds are described with pictures and text, stitchcount after each row,  abbreviations with pictures and also a bonuspattern for the #etherealhexagon.

Buy Ethereal Pattern here 
Buy Scheepjes Eliza here
Buy Pingouin Arlequin here

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s