Crochet - squares · Virkat - rutor

Layered Tile Square

Hej!
I samband med ett nytt härligt garnsläpp hos Favoritgarner har vi Stitchbloggers fått äran att prova de olika garnerna. Jag älskar att blanda olika sorters garn och har i dessa rutor valt att blanda nykomlingarna Pingo Pepite i färgen Touareg och Phildar Nebuleuse i färgen Paon. Garnet Pepite är ett vackert garn med glitter i, det bästa med glittret är att det är i samma nyans som garnet vilket jag inte sett innan – kul istället för silver eller guld. Nebuleuse är däremot ett tjockare garn i mjukt lite ulligt utseende, blir varmt och gosigt uppvirkat.

Förkortningar:
m – maska
lm – luftmaska
lmb – luftmaskbåge
sm – smygmaska
fm – fastmaska
hö – hoppa över
st – stolpe
rel. st bak – reliefstolpe bak
OBS! Varje varv som startar med en stolpe ersätts med 3 lm.

Om du gillar min design, skulle jag bli jätteglad om du bjuder mig på en kopp kaffe ♥
If you like my design, I would be really happy if you bought me a cup of coffee ♥

Hi!
In associating with a new yarn-brand release at Favoritgarner, have Stitchbloggers had the pleasure to test the different new yarns. I love to mix different yarns and have in this pattern used Pingo Pepite in the colour Touareg and Phildar Nebuleuse in colour Paon. Pepite is a beautiful yarn with glitter, the best thing is that the glitter is in the same shade as the colour of the yarn – instead of the usual silver or gold. Nebuleuse is however a little bit thicker in a soft wooly look, it gets really warm and cozy.

Abbreviations:
st – stitch
ch – chain
loop-ch – loopchain
sl st – slipstitch
sc – single crochet
sk – skip
dc – double crochet
bpdc – back post double crochet
Important! Every row that starts with a dc replaces with 3 ch.

PicfxFile (45)

Mönster:

❥ Tänk på att jag lägger ner otroligt mycket tid och kärlek på mina mönster, det jag ber om tillbaka är att när du delar mina mönster på sociala medier hänvisar till min blogg http://www.mydiy.se samt taggar dina foton med #mydiyse och #layeredtilesquare.

Använd nål 6,5 mm och garnet Pepite virkas med dubbel tråd.
Börja med Pepite, virka 4 lm och slut till en ring med en sm.
Varv 1: 12 st till om ringen.
Varv 2: 1 lm, *1 fm mellan st, 2 lm*, upprepa *-* sammanlagt 12 ggr, 1 sm i första fm. 
Varv 3: 1 lm, *1 fm om lmb, 2 lm, 1 fm om nästa lmb, 2 lm, 1 fm om nästa lmb, 3 lm, 1 fm om nästa lmb*, upprepa *-* sammanlagt 4 ggr, 1 sm i första fm. 
Varv 4: 1 sm i lm, 1 lm, *1 fm om lmb, 2 lm, 1 fm om nästa lmb, om 3-lmb virkas [4 st, 1 lm, 4 st]*, upprepa *-* sammanlagt 4 ggr, 1 sm i första fm.
Byt garn till Nebuleuse.
Varv 5: Börja i ett hörn/lm, *[1 st, 1 lm, 1 st] om lm, 1 rel. st bak var om nästa 4 m, 1 lm, 1 fm om lmb, 1 lm, 1 rel. st bak var om nästa 4 m*, upprepa *-* sammanlagt 4 ggr, 1 sm i tredje lm i första st.
Byt garn till Pepite.
Varv 6: Börja i ett hörn/lm, *[2 st, 1 lm, 2 st] om lm, 1 rel. bak st var om nästa 5 m, 1 st om lm, 1 rel. bak st om fm, 1 st om lm, 1 rel. bak st var om nästa 5 m*, upprepa *-* sammanlagt 4 ggr, 1 sm i tredje lm i första st.
Fäst alla ändar.

Pattern:

❥ Keep in mind that I put a lot of time and effort in to my patterns and I would appreciate if you refer your work to my blog http://www.mydiy.se and use #mydiyse and #layeredtilesquare if you share it on social media.

Row 1: 12 dc around the ring.
Row 2: ch 1, *1 sc between dc, ch 2*, repeat *-* a total of 12 times, 1 sl st in first sc.
Row 3: ch 1, *1 sc around loop-ch, ch 2, 1 sc around next loop-ch, ch 2, 1 sc around next loop-ch, ch 3, 1 sc around next loop-ch*, repeat *-* a total of 4 times, 1 sl st in first sc.
Row 4: 1 sl st in ch, ch 1, *1 sc around loop-ch, ch 2, 1 sc around next loop-ch, around loop-ch of 3 make [4 dc, ch 1, 4 dc]*, repeat *-* a total of 4 times, 1 sl st in first sc.
Change yarn to Nebuleuse.
Row 5: Start in a corner/ch, *[1 dc, ch 1, 1 dc] around ch, 1 bpdc around next 4 st, ch 1, 1 sc around loop-ch, ch 1, 1 bpdc around next 4 st*, repeat *-* a total of 4 times, 1 sl st in third ch in first dc.
Change yarn to Pepite.
Row 6: Start in a corner/ch, *[2 dc, ch 1, 2 dc] around ch, 1 bpdc around next 5 st, 1 dc in ch, 1 bpdc around sc, 1 dc in next, 1 bpdc around next 5 st*, repeat *-* a total of 4 times, 1 sl st in third ch in first dc.
Finish off.

PicfxFile (44)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s