Christmas · Jul

Christmas-calendar by Stitchbloggers

Den första december drar Stitchbloggers julkalender igång. Temat kommer vara övervägande julgran men även mönster på lite annat kommer dyka upp i vissa utav luckorna. Vi har tillsammans jobbat fram olika mönster, något vi har hållt på med sedan september (gäller att vara ute i god tid ;-)).

On december first starts Stitchbloggers christmas-calendar. The theme will be mostly christmas-tree but some other patterns will show up as well. We’ve together worked on some different patterns, something we’ve been working on since semptember approximately (it’s about being out in good time ;-)).

23658518_161937881213531_4284382674549495461_n

Julstressen under december månad brukar vara hög, därför hoppas vi tillsammans kunna skapa lite lugn och ro under en liten tid av dagen. Vi erbjuder 19 olika mönster (vissa kommer att delas upp under två dagar då de är lite större) varav två är stickmönster. Från och med 1 december kan du kolla in på Stitchbloggers hemsida för att hitta länken till dagens mönster, de kommer presenteras på respektive mönsterskapares blogg – även vissa mönster kommer att publiceras på LANDs hemsida. Ge dig själv (eller någon som uppskattar handarbete) en tidig julklapp och var med oss i denna julkalender, du köper den hos Favoritgarner.

We all know that the stress is high under the month of December, that’s why we hope that we together can take some piece and quiet under a small part of the day. We offer a total of 19 patterns (some will be devided over 2 days) which two of them are knitpatterns. From the first of the December you can check Stitchbloggers website to find the link to the pattern of the day, they will be published on respectively pattern-makers blog. Treat yourself with an early christmas-present and join this christmas-calendar, buy it at Favoritgarner.

Utöver allt garn som ingår i paketet får du även en extra liten present av en DIY-kotte i vegetabiliskt garvat läder.

Beyond all the yarn you get in this package, you’ll also recieve a little gift in the form of a diy-pinecone in vegetable leather.

Saker du behöver införskaffa/ha hemma när kalendern drar igång är följande:
Virknålar i storlekar 1,25, 1,5, 2,0, 2,5 & 3,0 (det går bra att ersätta ex 1,25 med 1,5 om ni inte har alla hemma)
Stickor i storlekar 2,5 och 3,0
Trälim
1 tom toarulle
4 ballonger
Rostfria knappnålar till blockning
1 runt grytunderlägg av kork ca 20 cm i diameter
Ståltråd alt. Gummisnodd ca 4 cm i diameter
Stoppning

Stuff you’ll need to get before you start this calendar is (not included):
Crochet hooks in sizes 1,25, 1,5, 2,0, 2,5 & 3,0 (it’s okay to replace example 1,25 with 1,5 if you don’t have all the sizes)
Knitting needles in sizes 2,5 and 3,0
Wood-glue
1 empty toilet roll
4 balloons
Rust free pins for blocking
1 round potholder in cork, approx. 20 cm in diameter
Steel thread or hairband approx. 4 cm in diameter
Wadding

Om du har egna projekt pågång (eller hittat fina juliga mönster att göra) så har Favoritgarner även satt ihop dessa olika ”julpaket” med Catona bomullsgarn och vissa även med inslag av några glittriga Lizzy.

If you’ve got some of your own projects going on (or found some nice Christmas-pattern to make) Favoritgarner made some different “Christmas-packages” with Catona cottonyarn and even with some glittery Lizzy-skeins.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s