DIY

Wrapping ideas

Ett roligt paket till någon som har yrket snickare eller som bara är allmänt händig.

Du behöver:

 • Brunt inslagspapper (detta är från Rusta)
 • Paketsnöre
 • Svart markeringspenna
 • Stämplar – mina är från Creativ Company
 • Pepparkaksform från Formina
 • Tejp & sax

Slå in ditt paket som vanligt i det bruna pappret. Rita sedan en rak linje från valfritt ställe en bit tvärs över, min linje går en bit ned på sidan. Ritade sedan mindre streck på linjen med 2 cm mellanrum. Sedan använde jag stämplarna för att få till siffrorna – därefter målade jag lite mindre streck mellan. Knyt sedan presentsnöret runt och klipp sedan lite extra och knyt fast i mitten. Pepparkaksformen fäste jag med en liten bit snöre under så att den bara hänger där.


Vem vill inte ha ett lyxigt guld-paket?!

Du behöver:

 • Guldigt inslagspapper (mitt är från Rusta)
 • Julgransgirlang i guld från IKEA
 • Sidenband från IKEA
 • Lim (helst smältlim)
 • Tejp & sax

Slå in ditt paket som vanligt i det guldiga pappret. Sedan tar du girlangen om paketet och fäster – klipp av ändarna. Knyt sedan en stor rosett av det guldiga sidenbandet, limmasedan fast rosetten mitt på paketet (fäst limmet helst på girlangen så att kartongen underpappret inte blir skadad OM presenten behövs bytas ut).


Ett paket till en liten prins eller prinsessa.

Du behöver:

Slå in ditt paket som vanligt i valfritt papper. Knyt presentsnöret om paketet, häng sedan fast pepparkaksformen med en bit snöre. Stansa ut en stjärna eller liknande på en av tagsen, häng sedan en liten julgranskula (helst i samma färg som presentsnöret) och din tag på samma snöre och knyt fast det på paketet.


Ett simpelt paket som lyfts med paketsnören i olika nyanser.

Du behöver:

 • Inslagspapper natur (mitt är från Rusta)
 • Presentsnören (flerpack från Rusta)
 • Mini-julgranskulor (storpack från Rusta)
 • Tags köpta på TGR
 • Tejp & sax

Slå in ditt paket som vanligt i det bruna inslagspappret. Knyt om två olika paketsnören, dessa båda i blått men olika nyanser. Häng på två små julgranskulor även dessa i blått för att få en enhetlig känsla men ändå att det händer lite.


Denna lilla mus funkar lika bra som vanligt paket – denna lilla ska utvecklas med tomteluva med för mer julklapps-feeling.

Du behöver:

Slå in ditt paket som vanligt (det ska vara ett kantigt paket för att få bäst resultat). Stansa ut två små ”ögon” i svart, två stora ”öron” i silver och klipp av en hörna från ett rosa ark. De silvriga öronen klipper du rakt av en bit längst ned, sedan limmar du fast dom uppe på paketet snett vinklade inåt mot varann. Nosen limmar du fast efter hur pappret formar sig när du vikt kanterna ned på sidan av paketet. Sist limmas ögonen på.


Juliga tags!

Du behöver:

 • Pärlor (Hama) – mina kommer ifrån Creativ Company och BR
 • Pärlplattor
 • Strykjärn
 • Bakplåtspapper
 • Tags (mina kommer ifrån TGR)
 • Limpistol

Pärla dina motiv på pärlplattorna, stryk de sedan med bakplåtspapper över och låt svalna. Limma sedan fast de på dina tags – på baksidan kan du skriva vem paketet är till och sedan hänga fast det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s